СБУ повідомила про підозру чотирьом херсонським залізничникам

Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом херсонським залізничникам.

Про це свідчать відповідні документи з сайту Офісу Генерального прокурора.

Підозрюваних звати Віталій Осіпов, Анатолій Корнєєв, Юрій Санін та Лариса Предейн. Їм інкримінували пособництво державі-агресору.

Осіпова російські окупанти зробили начальником “Херсонської дистанції шляху ПЧ-15”.

Він ремонтував колії на своїй дистанції шляху, які потім використовувались у веденні війни проти України. Також Віталій Осіпов закликав залізничників брати участь в російському “референдумі”.

Колишнього інженера-землевпорядника об’єднаної дирекції Херсонської області Корнєєва зробили “в. о. начальника” Херсонської дистанції захисних лісонасаджень.

Він організовував роботи з приведення технічної смуги відведення до належного санітарно-технічного стану.

Також Анатолій Корнєєв продавав деревину і поширював проросійські ідеї в середовищі залізничників.

Додатково він схиляв залізничників до співпраці з росіянами, обіцяв їм високу зарплату в рублях і особисто виплачував її готівкою.

Колишнього керівника станції “Херсон-порт” Саніна російські загарбники зробили “керівником” станції “Херсон”.

Він організовував залізничні перевезення російських окупантів через станцію “Херсон” і поширював проросійські ідеї в середовищі залізничників.

Також Юрій Санін схиляв залізничників до співпраці з росіянами, отримання російських паспортів, обіцяв їм високу зарплату в рублях і особисто виплачував.

Предейн окупанти зробили “в. о. керівника” відділу охорони праці промислової безпеки у захопленій росіянами залізниці в Херсоні.

Вона розробляла інструкції, положення та інші документи про охорону праці. Також Лариса Предейн виплачувала зарплату в рублях своїм “підлеглим”.

За це Осіпову, Корнєєву, Саніну і Предейн загрожує від 10 до 12 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої). Триває досудове розслідування.

Раніше повідомлялось про те, що гауляйтерку Федорівки на Херсонщині будуть судити.

Джерело