СБУ повідомила про підозру шістьом працівникам окупаційної поліції Херсонщини

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом працівникам окупаційної поліції Генічеського району Херсонської області.

Про це повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора.

Підозрюваних звати Олег Демченко, Олександр Акименко, Олександр Мироненко, Олександр Меркушев, Олександр Кириленко і Валентин Карлін. Їм інкримінували колабораціонізм.

За інформацією слідства, чоловіки пішли на співпрацю з росіянами влітку 2022 року. Демченко влаштувався конвойним відділення конвоювання. Акименко став інспектором відділення дільничних інспекторів.

Мироненка призначили старшим інспектором відділення Державної автоінспекції. Меркушев працював поліцейським комендантського взводу. Кириленко влаштувався на роботу інспектором взводу патрульно-постової служби.

Карлін став поліцейським комендантського взводу, а згодом – в. о. інспектора взводу патрульно-постової служби. За це працівникам окупаційної поліції заочно загрожує від 12 до 15 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої). Триває досудове розслідування.

За інформацією обласної прокуратури, на Херсонщині з 24 лютого 2022-го до 1 травня 2024 року за статтею про колабораціонізм засудили 96 людей.

Джерело