У Великій Олександрівці на Херсонщині хочуть закрити дитсадок

У Великій Олександрівці на Херсонщині хочуть припинити діяльність дитсадку №1.

Громадські обговорення з цього приводу відбулися у січні 2024 року, про що свідчить звіт, розміщений на сайті Великоолександрівської селищної ради.

Ініціатором проведення обговорень виступив відділ освіти, культури, молоді та спорту Великоолександрівської селищної ради.

Там зазначають, що потреба припинити діяльність закладу дошкільної освіти виникла у зв’язку з руйнуванням будівлі.

Обговорення тривало з 1 по 31 грудня 2023 року. За цей час пропозиції, зауваження чи заперечення від громадськості не надходили, йдеться у документі.

Саме це і дало підстави відділу освіти звернутися до Великоолександрівської селищної ради з проханням закрити заклад.

Там наголошують, що у разі прийняття відповідного рішення селищною радою кожному з 53 здобувачів освіти та їхнім батькам буде надана можливість обрати заклад освіти з-поміж тих, що працюють на території селища.

“Крім того, у результаті бойових дій, будівля закладу втратила економічну вигоду від її використання в майбутньому, так як є в цілому морально застаріла та аварійна. Експлуатація об’єкта має бути зупинена до відновлення його експлуатаційної придатності або ліквідації”, – ідеться у звіті.

Російські війська окупували Велику Олександрівку 10 березня 2022 року. 4 жовтня того ж року селище звільнила українська армія.

Джерело