ЗСУ одним потужним ударом Excalibur знищили ворожу техніку на Херсонщині (Відео)

ЗСУ у мережі показали, як ефективно діє високоточний артилерійський снаряд Excalibur.

Щоб знайти ворожу техніку, аеророзвідники скористалися українським безпілотником “Лелека-100”. Відео знищення знайденої техніки показав фонд “Повернись живим”.

Знищити колону техніки вдалося лише одним потужним ударом, завданим керованим 155 мм снарядом. Як повідомили захисники, перевага цього снаряду в його універсальності.

Вести ним вогонь можна з будь-якої сучасної артилерійської системи стандарту НАТО. Наприклад, з американської гаубиці M777 чи французької CAESAR,
– зазначили у повідомленні.

Excalibur – 48-кілограмовий високоточний артилерійський снаряд, який створений спільними зусиллями США та Швеції. Він керується GPS-системами та може вражати цілі на відстані до 150 метрів, хоча в окремих випадках дальність може сягати й до 50 кілометрів. 4 – 5 таких снарядів можуть знищити взводний опорний пункт.

“Такі снаряди – вкрай високоточні, залежно від системи, яка його відстрілює – дальність може сягати і 50 кілометрів. Якщо його використовувати у Ceasar чи Krab, то він вилітає на відстань 50 кілометрів та має відхилення у 1​ – 2 метри”,– розповів виданню 24 Канал редактор Defense Express Олег Катков.

Джерело