Борис Джонсон побажав харків’янам щасливого Різдва

Скрін: Марія Мезенцева Колишній прем'єр-міністр Великої Британії промовив привітання українською мовою.

Харківська нардепка Марія Мезенцева записала відеозвернення колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до харків’ян.

У промові Борис Джонсон зазначив, що жителі Великої Британії захоплюються сміливістю харків’ян і радіють звільненню Харківської області від російських окупантів (під тимчасовою окупацією залишається 28 населених пунктів). Джонсон подякував жителям Харківщини за героїзм і привітав їх із Різдвом. Останнє привітання виголосив українською мовою. Відповідне відео опубліковано у Telegram-каналі харківської нардепки Марії Мезенцевої.

«Вітаю! Це Борис Джонсон. Просто кажу сміливим жителям Харкова, наскільки ми всі захоплюємося вами у Великій Британії. І як чудово бачити той шлях, як багато території Харківщини звільнялося. Дякую за ваш героїзм. Сподіваюся, ви в порядку, і бажаю вам дуже-дуже щасливого Різдва! З Різдвом [українською]», — сказав Джонсон.

Як писав KHARKIV Today, 9 квітня харківська художниця Валерія Полянскова подарувала Володимиру Зеленському та Борису Джонсону символ перемоги. Художниця шукала півників для своїх друзів із Польщі, але під час несподіваної зустрічі у центрі Києва подарувала їх Джонсону та Зеленському. Керамічні півники стали символом перемоги після того, як у соцмережах з’явився знімок зруйнованого будинку на Київщині. У кухні було знищено все, крім двох півників на поличці.

Джерело