Метро-навчання. У харківських школах почали опитування щодо уроків у підземці

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Батьків просять заповнити анкету з кількома запитаннями щодо можливості навчання під землею.

Класні керівники кількох шкіл уже запропонували батькам визначитися, чи хочуть вони, аби офлайн-навчання дітей проходило у метро.

Опитування триває принаймні у кількох школах міста. Через батьківські групи учителі запропонували заповнити анкету, яка називається «вивчення думки батьків щодо участі у навчальних заняттях, які будуть проведені у метро». Причому уже мова щодо навчання у приміщеннях шкіл не йде.

В опитувальнику ліцею №36, який є у розпорядженні KHARKIV Today, батьків просять назвати клас, де навчається дитина і визначитися, «чи буде дитина брати участь у навчаннях, які будуть проводитися у метро». Ліцей знаходиться на вулиці Алчевських, за кілька кілометрів від станції метро «Університет».

Ніякої конкретики, яким чином буде організовано навчальний процес, де саме в метро хочуть навчати дітей і яким чином вони будуть туди діставатися, немає. Оскільки опитування анонімне й опитувальники створені таким чином, що батьки не бачать відповідей одне одного, складно сказати, що обирає переважна більшість опитуваних.

Ще в одній школі у центрі Харкова, .де проводять аналогічне опитування, батьки, незважаючи на близькість кількох станцій метрополітену, відмовляються від метро-навчання.

«Нам ніхто не пояснив, яким чином можна безпечно організувати навчання дітей. Де це буде і як? на станціях? На платформах? У переходах? у Вестибюлях? Як я можу голосувати за те, про що нічого не знаю. Мова йде про наших дітей, а нам знову підсовують кота у чорному мішку. Ясно, що у нашого учителя немає на це відповіді, але хтось, хто таке придумав, має з нами говорити», — розказала мама п’ятикласника із Шевченківського району.

Нагадаємо, про можливе навчання у метро кілька тижнів тому заявив Харківський міський голова Ігор Терехов. Він це зробив після того, як стало зрозуміло, що найпростіші укриття, якими обладнані більшість шкіл у Харкові, не можна використовувати. 

Дискусії про те, як дітям навчатися з 1 вересня, точаться у місті усе літо. У міськраді повідомили, що у 150 школах є найпростіші укриття, тому діти зможуть там навчатися. Але в Харківській обласній військовій адміністрації на це відповіли, що дозволять очне навчання лише в тих школах, де укриття отримали дозволи ДСНС і відповідають нормам ДБН. На початку липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що в Харкові таких немає.   

Джерело