Антимонопольники оштрафували ТОВ «Готель Поділля» та ПП «ЕН» за неподання інформації у встановлені строки

Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП «ЕН» (м. Хмельницький) на 37,383 тис. грн та ТОВ «Готель Поділля» (м. Хмельницький) на 13,600 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді неподання інформації у встановлені головою відділення строки.

Неподання інформації суб’єктами господарювання на вимогу територіального відділення у встановлені у вимозі строки створило перешкоди для проведення дослідження ринку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

У сфері формування та реалізації конкурентної політики, сприяння розвитку конкуренції органи Антимонопольного комітету України мають, зокрема, повноваження вимагати від суб’єктів господарювання, об’єднань, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління і контролю, їх посадових осіб інформацію, у тому числі з обмеженим доступом, необхідну для дослідження ринків, а також інформацію про реалізацію конкурентної політики.

Неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у встановлені головою відділення строки, згідно з пунктом 13 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

За таке порушення органи Комітету накладають штраф на суб’єктів господарювання у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Джерело