Ще одна релігійна громада на Хмельниччині вирішила порвати з московським патріархатом

У Теофіпольській громаді продовжуються нові переходи до храмів ПЦУ. 27 травня 2023 року відбулися загальні збори жителів сіл Бережинці та Рідка щодо зміни конфесійного підпорядкування Свято-Михайлівського храму шляхом входу його до складу ПЦУ.

Згідно із результатами голосування, учасники зборів майже одноголосно підтримали рішення, щоб церква відтепер підпорядковувалася ПЦУ, інформують у селищній раді.

«Одна з російських маніпуляцій, яку повторює УПЦ – це те, що, якщо ми долучимося до ПЦУ, ми зраджуємо “віру в якій нас хрестили”. І це не правда! Нам не треба перехрещуватися, ми не йдемо в мусульманство чи буддизм. Бог в нас залишається той самий! Ми просто офіційно розриваємо зв’язок з московією. Я розумію, що від цього війна завтра не закінчиться, але також я розумію, що об’єднання нашого храму в Єдину Православну церкву України – це маленький внесок, який ми можемо тут, в тилу, зробити у спільну перемогу нашої країни над росією», – звернулася до учасників зборів і жителька села Рідка Надія Пасічник та разом з усією громадою сіл звернулася до отця Івана Штогуна та попросила не залишати їх, а підтримати та прийняти рішення щодо переходу спільно з ними. Але, на жаль, він відмовився.

Крім того, учасники зборів обговорили питання змін до статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на реєстрацію.

Джерело