Депутати Кам’янець-Подільської міськради просять керівництво держави заборонити УПЦ МП

Депутати Кам’янець-Подільської міськради підтримали рішення, яким звертаються до керівництва держави щодо негайної заборони в Україні Української православної церкви Московського патріархату, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій, інформують у міській раді.

«Московська церква посідає чільне місце серед інструментів агресії: як через безпосередню колаборацію – злочинну співпрацю священнослужителів із окупантами – так і через поширення наративів ворога, сіяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних», – йдеться у зверненні.

Інше депутатське звернення адресується Президентові України. Воно про необхідність накласти вето на проєкт Закону України щодо реформування сфери містобудівної діяльності, який Верховна Рада ухвалила 13 грудня 2022 року.                                                                                                                                                                                           “Проєкт Закону України, ухвалений за активної участі депутатів від забороненої партії ОПЗЖ, фактично позбавляє місцеве самоврядування можливості результативно домагатися від забудовника дотримання містобудівної документації. Водночас і держава фактично знімає з себе відповідальність за законність при наданні права на будівництво. Перевірки законності перекладаються для проведення в «ручному режимі» на експертні організації, що обирає сам забудовник. При цьому суттєво зменшуються і права громадськості на контроль за будівництвом”.

Джерело