Як збої в роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар” вплинули на життя хмельничан

Збої в роботі оператора мобільного зв’язку “Київстар” створили незручності для майже 70% абонентів Хмельниччини. Саме стільки користувачів цієї компанії у Хмельницькій області, інформує Суспільне.

Керівник однієї з хмельницьких служб таксі Олег Лемко каже, у водіїв на службі почалися перебої у роботі, бо зник зв’язок оператора “Київстар”.

“Хто користується телефонією, той, безумовно, постраждав. Тому що у Хмельницькому в більшість людей — це абоненти “Київстару”. Більш “просунуті” пасажири користуються додатком, тобто через інтернет викликають таксі. Водії купили собі іншого оператора, щоб бути на зв’язку. Усі служби таксі міста втратили сьогодні мінімум 50 відсотків своїх пасажирів”, — розповів Олег Лемко.

Продавчиня пекарні Марія в середмісті Хмельницького каже, збої в роботі “Київстар” вплинули на роботу їхнього закладу.

“В нас не працює термінал, тому ми просимо, щоб люди розраховувались готівкою. Її мають не всі, бо звикли розраховуватись картками. Крім того, нелегко знайти решту”, — пояснила дівчина.

Хмельничанка Ірина каже, хотіла зняти готівку в банкоматі, але не змогла цього зробити.

“Мені не вдалося сьогодні зняти гроші. У мене немає пластикової карточки, користуюся онлайн-банкінгом. У банкоматі вводжу свій номер телефона, банк мені телефонує, підтверджую, що це я, і тоді мені видається готівка. На жаль, сьогодні до мене банк не зміг додзвонитися, і я її не зняла. Зайшла в магазин, хотіла розрахуватися онлайн, в мене нема з собою готівки, і не змогла нічого собі купити”, — розповіла хмельничанка.

За словами Ірини, не змогла зв’язатись з рідними: “В мене дідусь, бабуся в селі, я з ними щодня зідзвонююся, але сьогодні я не змогла з ними поговорити. Я написала дідусеві повідомлення, потім згадала, що в нього тільки мобільний інтернет, який теж не працює. Тому я не знаю, як в них сьогодні справи”, — пояснює дівчина.

Хмельничанка Людмила розповіла, що має відправити дочці в Польщу передачу, але через збої у “Київстарі” не може з нею зв’язатись.

“Терміново треба передати дочці посилку, намагалась з нею зв’язатися, вияснити, що саме їй потрібно, але, на жаль, немає зв’язку. “Київстар” взагалі не працює, ні інтернет-зв’язок, ні телефонний”, — зазначила жінка.

Начальник управління цивільного захисту Департаменту оборонної роботи Хмельницької ОВА Володимир Панасюк розповів, що системи оповіщення про повітряну тривогу працює незалежно від роботи “Київстару”.

Джерело