Кар’єр на Хмельниччині продали на торгах за 52 мільйони гривень

Учора, виставлені Фондом держмайна лоти на Prozorro.Продажі викликали жвавий інтерес ринку.

Про це повідомив Голова фонду Віталій Коваль.

За Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою змагалися 8 учасників. Переможна ціна склала 54 млн 610 тис грн. Вона зросла у 3,49 рази.

За Закупнянський кар’єр на Хмельниччині боролися 5 учасників. Торги завершилися із результатом 52 млн грн. Вартість активу піднялася у 3,28 рази.

«Нагадаю, кошти від продажу держмайна поповнюють державну казну, із якої фінансуються наші Сили Оборони. Це той внутрішній резерв країни, який держава використовує для наближення перемоги» – зазначив очільник Фонду держмайна.

Довідка. Основним видом діяльності ДП «Закупнянський кар’єр» є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю.

До складу виставленого на торг єдиного майнового комплексу підприємства входять три земельні ділянки для виробничих потреб загальною площею 72,07 га та 39 одиниць нерухомого майна загальною площею 10,7 кв. метрів.

Також у ДП є 23 одиниці автотранспортних засобів, спецтехніки та залізничного транспорту. Зокрема вантажні автомобілі, навантажувачі, трактори, тепловоди, вантажнопідйомні крани та елеватор.

Джерело