На Хмельниччині чоловік, який двічі проігнорував повістки та не прийшов до ТЦК, отримав 3 роки тюрми

У Кам’янці-Подільському судили чоловіка, який двічі проігнорував повістки та не прийшов до територіального центру комплектування для відправки на службу. Його визнали винним в ухиленні від призову та призначили три роки тюрми.

Як йдеться у вироку Кам’янець-Подільського міськрайонного суду, у суді обвинувачений визнав провину і розповів, що 5 квітня, коли він йшов на роботу, його зустріли працівники ТЦК. За його словами, вони у своєму авто доправили його для уточнення даних військового обліку. Однак, того ж дня його скерували на медкомісію, яка визнала чоловіка придатним до служби. Відтак йому видали повістку з вимогою прибути 24 квітня до пункту збору, аби вирушити на службу.

«Він хотів оскаржити дії працівників ТЦК та СП, а також у нього були невирішені проблеми, тому у зазначений у повістці час він до ТЦК та СП не з’явився. Рішення ТЦК, ВЛК він не оскаржував. В подальшому під час розслідування кримінального провадження йому у приміщенні районного управління поліції вдруге вручили повістку, за яку він не розписався, проте він також не з’явився 28 липня 2023 року до ТЦК», – наводять пояснення чоловіка у вироку, інформує zaxid.net.

Після цього щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ст. 336 ККУ (ухилення від призову). Суддя Юрій Мантуляк, дослідивши матеріали справи, визнав його винним та призначив мінімальне покарання за цією статтею – три роки тюрми.

Джерело