На Хмельниччині продовжують працювати понад півтисячі церков УПЦ (мп)

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Православної церкви України перейшло майже 600 релігійних установ.

Про це свідчать данні Опендатабот.

589 українських релігійних громад перейшли від патріархату країни-агресора до Православної церкви України від початку повномасштабного вторгнення. Найбільше релігійних установ змінили свій патріархат на Київщині (138), Хмельниччині (125) та Вінниччині (67).

Попри те, що 19 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з РФ, на території України продовжує працювати 8193 церкви Української православної церкви (Московського Патріархату).

99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досі не показали приналежність до патріархату країни-агресора у своїй назві.

За майже два роки лише 59 релігійних установ примусово отримали назви, що показують зв’язок з РФ, в Єдиному державному реєстрі.

Найбільше церков, пов’язаних з країною-агресором, зафіксовано на Донеччині — 683. Значна кількість релігійних установ УПЦ також залишилась на Вінниччині — 534. До антирейтингу потрапили Дніпропетровщина (527) й знову Хмельниччина — 506 релігійних установ.

Джерело