На Хмельниччині СБУ затримала медиків, котрі виготовляли фіктивні довідки для ухилянтів

Голові лікарської комісії однієї з медустанов Хмельницької області та двом її спільницям, раніше викритим СБУ на масовому продажі фіктивних документів для ухилянтів, повідомлено про підозру.

Слідством встановлено, що до організованної злочинної групи входили голова лікарської комісії, окремі  профільні лікарі та шестеро довірених осіб, які підшукували потенційних клієнтів.

Посадовці підробляли історії хвороб, довідки про інвалідність та інші документи, які дозволяли чоловікам ухилитися від військової служби та безперешкодно виїхати за кордон.

Правоохоронці затримали голову ЛК, медсестру та одну з довірених осіб 20 квітня 2023 року після отримання та розподілу ними  чергової «винагороди» у сумі 4,6 тис доларів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою), ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Організаторці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а двом її спільницям – домашній арешт.

Джерело