На Хмельниччині судили чоловіка, який знущався над вагітною коровою, він отримав 2 роки іспитового строку

Красилівський районний суд Хмельницької області виніс вирок 22-річному Володимиру Кривіцькому за крадіжку шкільних ноутбуків та знущання над вагітною коровою наприкінці травня 2023 року. За сукупністю злочинів чоловіку присудили 5 років в’язниці, але звільнили від відбування покарання з іспитовим строком у два роки.

За матеріалами справи, 27 травня 2023 року 22-річний Володимир Кривіцький, будучи в стані алкогольного сп`яніння, розбив вікно у Печеській гімназії Красилівської міськради та викрав чотири ноутбуки та відніс їх до заброшеної молочарки. Потім пішов додому, завів трактора, приїхав до молочарки забрав викрадені ноутбуки, погрузив у причіп та поїхав до смт. Антоніни. По дорозі заїхав до магазину та взяв ще пляшку горілки та поїхав до садку, де її випив.

Як встановили слідчі, Володимир Кривіцький в садку побачив корову, прив’язав її за роги металевим ланцюгом до причепа трактора «Форт» без номерного знаку та рушив ґрунтовою дорогою в напрямку Якимівців, при цьому обравши таку швидкість, що корова не встигала бігти за трактором та, впавши волочилась по ґрунтовій дорозі позаду трактора. Володимир Кривіцький продовжив тягти її дорогою, аж поки не відірвався ланцюг.

Згодом місцеві мешканці у полі знайшли знесилену корову, яка не могла підвестися та мала численні травми – множинні забої м`яких тканин тіла, травмування носового дзеркала та верхньої губи, множинні травми шкіри з лівого боку, підпухання підшкірної клітковини в області грудини, ребер.

Правоохоронці почали розслідувати факт знущання з тварини, але 11 липня 2023 року стало відомо, що кримінальне провадження закривають, бо нібито корова одужала. Проте після суспільного розголосу справу поновили.

У суді обвинувачений Володимир Кривіцький визнав вину в інкримінованих йому обвинуваченнях і просив вибачення в власниці корови. У суді його захисник просив врахувати нібито щире каяття підзахисного, а також його хворобу. У тексті вироку зазначається, що обвинувачений є обмежено осудним.

17 січня 2024 року, за крадіжку в умовах воєнного стану та жорстоке поводження з твариною Володимира Кривіцького засудили до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання на іспитовий строк 2 роки. Також суд стягнув з нього 8 тис. грн моральної компенсації власниці корови.

 

Джерело