На Хмельниччині судитимуть директора підприємства та інженера, які привласнили понад мільйон гривень на будівництві амбулаторій

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службового підроблення, а також інженера з технічного нагляду за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службового підроблення.

За даними слідства, обвинувачені розробили «схему» освоєння бюджетних субвенцій на побудову амбулаторій загальної практики сімейної медицини в одному з районів Хмельниччини. Вони вносили до актів виконаних робіт недостовірні відомості про їх обсяги та вартість, повідомили у прокуратурі.

Після фінансування будівельно-монтажних робіт керівник підприємства та інженер з технагляду використали частину коштів для безпосереднього виконання взятих на себе зобов’язань, іншу – привласнили.

Унаслідок протиправних дій під час будівництва двох амбулаторій обвинувачені завдали збитків на суму близько 1,1 мільйона гривень.

Corruption

Джерело