На Хмельниччині встановили національний рекорд: із висушених польових трав та дідухів створили український тризуб

Сьогодні, 24 серпня, житель села Зяньківці Деражнянської громади Володимир Таранціца встановив національний рекорд — із висушених польових трав та дідухів створив український тризуб. Розміри національного символу: ширина 4,04 м, висота 6,6 м, інформує Суспільне.

Рекорд зафіксувала та внесла до реєстру керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. За їх словами, тризуб спочатку планували внести до номінації “Найбільші об’єкти”, та коли побачили, змінили номінацію на “Мистецтво”.

Як розповіла Лана Вєтрова, рекорди в селах і до війни фіксували нечасто, а тепер — тим паче. Хоча загальна статистика, навпаки — зросла.

“Саме під час війни активізувалися рекорди. Стало переформатування категорій. І на перший план вийшли патріотичні рекорди. Як потреба сказати на весь світ: “Ми є українці!”. Щоб весь світ почув”, — говорить Лана Вєтрова.

До встановлення рекорду почав готуватися в травні, говорить Володимир. Зокрема, майстер заготовляв та висушував польові трави, далі колосся, а закінчував роботу над тризубом він сьогодні, 24 серпня.

Майструвати тризуб чоловіку допомагала його донька Ольга. Дівчина розповідає: із колосся ячменю, пшениці, а ще з вівса, льону, материнки, звіробою, топірців та лаванди державний символ власноруч зробив її батько — військовослужбовець на пенсії.

“Тато сам збирав трави, сам сушив в хаті в себе, вся хата закладена тими травами, дуже сильно пахне. Як десь в хатах знахарок, так само все закладено цими букетами”, — каже Ольга.

Як розповів Володимир, тризуб хоче продати на аукціоні, а вторговані гроші віддати землякам — вдові загиблого бійця та пораненому солдату.

Джерело