На мера Кам’янця-Подільського Михайла Посітка склали протокол про корупцію

Передумовою більшості корупційних злочинів та правопорушень є конфлікт інтересів. Національне агентство з питань запобігання корупції щомісяця виявляє такі випадки і реагує на них відповідно до повноважень, визначених законодавством.

Перший місяць 2024 року не став винятком. У січні НАЗК склало низку протоколів щодо зловживань, пов’язаних з конфліктом інтересів, інформують у відомстві.

Зокрема складено протокол стосовно голови Кам’янець-Подільської міської ради Михайла Посітка за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП.

НАЗК встановило, що він на пленарному засіданні ради брав участь у голосуванні стосовно кадрових призначень особи, яка здійснила добровільні внески до виборчого фонду Посітка під час виборів кам’янець-подільського міського голови у 2020 році.

Крім того, він ухвалив рішення щодо встановлення цій особі максимально можливого розміру надбавки за високі досягнення у праці, а також визначав розмір щомісячного преміювання.

Джерело