Президент нагородив орденами й медалями чотирьох мешканців Хмельниччини, ще двом – надав звання

Державні нагороди, згідно указу президента, хмельничанам присвоїли за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку.

Нагородами відзначили представників у сфері медицини, освіти, енергетики й металургії.

Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня нагородили двох хмельницьких медиків:

Валентину Брояк – лікарку комунального некомерційного підприємства “Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Хмельницької обласної ради.

“З перший днів повномасштабного вторгнення Валентина Брояк рятувала життя бійців на передовій, за що має військові відзнаки від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Через хворобу була демобілізована і повернулася до роботи на “швидкій допомозі” у Хмельницькому. Продовжує допомагати бійцям на передовій, але зараз як волонтерка”, — розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора “Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Лариса Чубенко, інформує Суспільне.

Романа Замрія – сімейного лікаря Красилівської амбулаторії сімейної медицини №2 комунального некомерційного підприємства “Красилівський центр первинної медико-санітарної допомоги” Красилівської міської ради.

Від 2015 року кілька разів був на фронті як парамедик, там отримав позивний Йода, за яким його знає чимало українців. Врятував щонайменше 700 солдатів. Зі слів Романа, нагородження для нього стало несподіванкою.

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня нагородили генеральну директорку хмельницького товариства “Тін Імпекс” Аліну Скоморохову. Окрім бізнесу, вона активно займається громадською діяльністю та волонтерством, є головою правління громадської організації “МОЖУ”.

Медаль “За працю і звитягу” отримав майстер виробничої дільниці служби департаменту акціонерного товариства “Хмельницькобленерго” Дмитро Казіміров.

Ще двоє освітян з Хмельниччини отримали звання заслужених. Заслуженою вчителькою України стала вчителька географії Нетішинського ліцею №2 Валентина Васільчук.

Заслуженим працівником освіти України став доктор технічних наук, професор кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії, декан факультету інженерії, транспорту та архітектури Хмельницького національного університету Віктор Олександренко.

Джерело