Сьогодні у Хмельницькому попрощалися із командиром взводу 86 батальйону ТРО Костянтином Пасічником

У Хмельницькому сьогодні, 28 листопада, попрощалися зі старшим сержантом Костянтином Пасічником, командиром взводу 86 батальйону 106 бригади тероборони. Костянтин підірвався на міні 23 листопада 2023 під час виконання бойового завдання.

Костянтина Пасічника відспівували у Свято-Георгіївському храмі Хмельницького. Попрощатися з воїном прийшли родичі, близькі, друзі й приїхали бойові побратими, інформує Суспільне.

«Костянтин був легендою батальйону. Він був солдатом та командиром від Бога. Коли ми в Балаклії були, а це вже на Херсонщині, в нас ніхто не загинув. Поранені були. І я був поранений, це таке діло, головне, що в нашому взводі ніхто не загинув. Костянтин за хлопців так стояв. Та себе він не беріг”, — говорить побратим загиблого.

Військовослужбовиця на псевдо “Вікаріо” каже, що командир цінував життя своїх солдатів. Якось врятував і її життя: “Він був хороший командир, захищав своїх хлопців, рятував багато людей. Дуже відповідальна людина. Він ніколи не боявся і підтримував людей, і люди були впевнені в ньому і йшли за ним”.

У молодшого сержанта, який прожив 43 роки, залишилися батько, вдова та син. Ховали Героя на Алеї Слави.

Джерело