Сьогодні у Хмельницькому попрощалися із загиблим на Донеччині військовослужбовцем 10 гірсько-штурмової бригади

У Хмельницькому попрощалися із 32-річним військовослужбовцем 10 гірсько-штурмової бригади — Максимом Дячуком. Боєць загинув 30 вересня 2023 поблизу населеного пункту Берестове на Донеччині.

До повномасштабного нападу Росії чоловік працював за кордоном, в Італії, але покинув роботу, приїхав в Україну і пішов добровольцем на війну, йдеться у матеріалі Суспільного.

“Він планував жити мирним життям, одружився і в Італії працював. А коли таке сталося, просто, так як наших багато хлопців, вирішив, що так потрібно. Залишив роботу, приїхав сюди, пішов добровольцем”, — розповіла двоюрідна сестра Максима Дячука Альона Токарева.

У Максима Дячука було багато планів на життя, розповів його свояк Олександр. Через два місяці загиблий мав би вдруге стати батьком.

“В нього лишився хлопчик і він дуже чекав на донечку. Його дружина наразі на сьомому місяці вагітності. Максим був великим патріотом, не планував залишати службу, прагнув боротися до кінця, ніколи не скаржився. Завжди говорив: що все добре”, — додав Олександр.

Максим Дячук поліг у бою на Донеччині 30 вересня 2023, отримавши осколкові поранення внаслідок артилерійського обстрілу. У нього залишилися батьки, сестра, вагітна дружина та син. Поховали бійця на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Джерело