Тричі відмовлявся від повістки: на Хмельниччині резервіст отримав 3 роки тюрми за ухилення від мобілізації

Славутський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Хмельницької області, який, будучи військовим в запасі, тричі відмовлявся від повістки через страх за своє життя

Згідно з матеріалами справи, чоловік родом з села Головлі, має професійно-технічну освіту. Наразі неодружений, ніде не працює, раніше судимий не був.

Після строкової служби він проходив військову службу на посаді водія в одній із військових частин. Згодом чоловіка звільнили в запас, але через воєнний стан у 2023 році його знову призвали на службу. Загалом чоловік тричі відмовлявся від бойових повісток, попри те, що пройшов медогляд і його визнали придатним для проходження військової служби.

На суді чолвік визнав свою провину. Він також заявив, що розуміє, що був зобов’язаний з’явитися до ТЦК, однак через страх за своє життя цього не зробив. Окрім того, чоловік вважав, що за станом здоров’я та через свій вік не підлягає мобілізації. Зі слів резервіста, у нього також було нервове порушення, з яким він звертався за консультаціями до лікаря. А, коли до нього прийшли працівники ТЦК, на той час він мав травму ноги.

Суддя Тетяна Мотонюк визнала чоловіка винним за ст. 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) й призначила покарання – три роки тюрми.

Джерело