Віолета Лабазюк отримала подяку за підтримку маріопольців, які проживають на Хмельниччині

Сьогодні голова обласної ради Віолета Лабазюк зустрілася з керівником Центру підтримки переселенців міста Хмельницький «Я – Маріуполь» Євгеном Мазуром.

Громадський діяч вручив Віолеті Олександрівні Подяку за підтримку жителів Маріуполя та Маріупольського району, сприяння у створенні осередку маріупольської спільноти, всебічну допомогу понад 2300 маріупольцям, що проживають на Хмельниччині, повідомили в обласній раді.

Ключовим питанням, яке обговорювалось під час зустрічі, було вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб. Зазначене звернення знаходиться на постійному контролі обласної влади, адже значна кількість переселенців вже мешкає в обласних комунальних закладах. Поряд з тим, потреба у помешканні для ВПО залишається актуальною.

Євген Мазур навів позитивні приклади інших областей щодо вирішення цієї проблеми. Учасники зустрічі досягли взаєморозуміння щодо реалізації подібних проєктів в нашому регіоні. Зокрема, заплановано спільно визначити об’єкти комунального майна, придатні для реконструкції та подальшого тимчасового проживання для ВПО. Заходи реалізуються за рахунок грантової міжнародної підтримки від французьких благодійників та за посередництва Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Також під час зустрічі порушено питання щодо потреби продуктових наборів внутрішньо переміщеним особам. Варто відмітити, що минулого року за сприяння голови обласної ради Віолети Лабазюк такі набори та грошові сертифікати передано Центру «Я – Маріуполь»  від БО «БФ «Разом до Перемоги» та релігійної організації «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні» (США).

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про подарункові набори цукерок для дітей-переселенців Центру за рахунок БО «БФ «Ми поруч».

Також планується участь Віолети Лабазюк у передноворічних заходах, які відбудуться в Центрі підтримки переселенців міста Хмельницький «Я – Маріуполь».

Джерело