У Хмельницькому судили 34-річного колаборанта: закликав до співпраці з рашистами

34-річний хмельничанин постав перед судом за звинуваченням у колабораційній діяльності. Молодик створив у соціальній мережі «Однокласники» сторінку під назвою «Сергий Добренький», на якій час від часу, починаючи від листопада минулого року, репостив матеріали з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора та співпраці з нею. Також заперечував здійснення збройної агресії проти України.

У ході досудового розслідування було встановлено ряд фактів розповсюдження фото та відеоматеріалів подібного змісту, зокрема з приватної групи під назвою «ЛДПР», повідомили в пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.

15 листопада 2023 року між прокурором Хмельницької обласної прокуратури та обвинуваченим в присутності захисника було укладено угоду, згідно з якою він беззастережно та у повному обсязі визнав свою винуватість. Обставинами, які пом’якшують покарання підозрюваного є щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та співпраця зі обвинувачення. Обставини, які обтяжують покарання підозрюваного, відсутні.

Укладену угоду суд затвердив, визнав винуватість хмельничанина в пред’явленому обвинуваченні  та призначив йому покарання згідно із санкцією статті про колабораційну діяльність у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років. Із чоловіка також стягнуто на користь держави 3824 гривні процесуальних витрат.

Джерело