Учасники Атомної школи пройшли на ХАЕС тестування та психофізіологічне обстеження

Минулого тижня учасники Атомної школи ХАЕС займалися з психологами та соціологом групи управління людськими факторами відділу розвитку персоналу.

Старшокласники пройшли психофізіологічне обстеження (ПФО), яке дає змогу визначити рівень розвитку таких якостей як: увага, пам’ять, стійкість до впливу стресів, орієнтація у просторі, швидкість реагування та інші професійні важливі якості, які необхідні для надійної роботи в напружених та небезпечних умовах. Адже багато учнів налаштовано обрати спеціальність, пов’язану з атомною енергетикою, та у майбутньому працювати на стратегічному об’єкті.

Учасники проєкту також пройшли тестування на визначення характерологічних особливостей людини, де дізналися тип свого темпераменту.

«Заняття було дуже інформативне та цікаве. Ми, учасники Атомної школи, – одні з перших, хто пройшов ПФО у новому класі та з новим програмним забезпеченням», – розповідає один з учасників проєкту Святослав Мізгірьов.

«Отримала позитивні враження від занять з психологами, найбільше сподобалось тестування на реакцію за комп’ютерами», – ділиться своїми враженнями Дар’я Лоточук.

«З учнями приємно працювати. Вони були зацікавлені та самі хотіли пройти тестування. Ми не оцінювали їх, хоча усі учасники показали достойні результати», – зауважила Ольга Веселовська, психолог відділу розвитку персоналу.

Такі обстеження дають не тільки уявлення про здатності людини, можливість та доцільність продовжувати рухатись за обраним фахом, а й спонукають до особистісного росту, визначають здібності до тієї чи іншої професії та дають поштовх до розвитку.

Джерело