Збільшення зелених зон та розширення меж міста – що передбачає новий генеральний план Хмельницького

У Хмельницькому провели громадські обговорення змін до генерального плану міста.

Наступний етап – проходження експертизи та ще ряду погоджень. Після цього Генеральний план має бути затвердженим депутатами міської ради.

За словами директора фірми-розробника Сергійя Владімірова, діючий генеральний план вже не відповідав сучасним реаліям, тому назріла необхідність вносити зміни.

Коригування генплану Хмельницького почали у 2016 році. Документ, зміни до якого розглядають, розрахований до 2036 року. Крім збільшення площі міста, є й інші зміни, інформує МТРК «Місто».

За цей час площа міста зросте на 1320 гектарів. Майже утричі побільшає і зелених зон. За результатами стратегічно-екологічної оцінки, будівництво очисних споруд дозволить вирішити й проблему забруднення водних об’єктів.

«Планується збільшення зелених зон. На сьогодні маємо 315 гектарів, а буде – 1200. Також буде підпорядкована і впорядкована забудова в місті», – прокоментував в.о. начальника управління архітектури та містобудування Максим Дружинін.

Змінами передбачене будівництво додаткових доріг. Зокрема, транзитної – від вулиці Свободи в мікрорайон Дубове, що розвантажить Кам’янецьку.

«У місті збільшиться багатоквартирна забудова з 335 до 1000 гектарів. Планується створення вулиці, яка буде йти паралельно Південному Бугу до виробничого парку на сході міста» – зазначив архітектор, керівник проєктної групи Олександр Шевчук.

З 25 серпня до 4 жовтня управління архітектури отримало понад два десятки пропозицій від громадськості. 95% попередніх зауважень також врахували.

Джерело