Били та вимагали криптовалюту у підприємця — у Києві судитимуть злочинну групу | Події

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно групи осіб, які незаконно позбавили волі підприємця та вчинили розбійний напад на нього з метою заволодіння грошовими коштами, при цьому один з фігурантів зберігав бойові припаси за місцем проживання без передбаченого законом дозволу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до складу злочинної групи входили четверо мешканців міста Черкаси віком від 21 до 25 років.

Так, користуючись товариськими відносинами з потерпілим, який займався бізнесом, зловмисники прийшли до нього додому, де з погрозами почали вимагати перерахувати криптовалюту на їх рахунок.

Чоловік відмовився це зробити та спробував втекти з квартири. Його наздогнали та затягли назад, завдаючи численні побої. Один з нападників зламав потерпілому ногу, інший погрожував виколоти око та відрізати фаланги пальців на руках.

Після цього постраждалий виконав вимоги нападників та перерахував на вказаний ними рахунок криптовалюту на суму близько 28 тис. доларів США.

Отримавши переказ, зловмисники зв’язали потерпілого скотчем, викрали з квартири його документи та цінні речі, після чого втекли.

Під час низки обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, банківські картки та гроші. Також у одного з них вилучили близько 300 боєприпасів до автоматичної зброї.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох учасників групи, четвертий зловмисник перебуває у розшуку.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник