Блокада Маріуполя: Залужний заявив, що зв’язок із українськими захисниками підтримується постійно — Події

Блокада Маріуполя: Залужний заявив, що зв'язок із українськими захисниками підтримується постійно - Події

Фото: mil.gov.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що Україна для оборони Маріуполя та для його захисників робить усе можливе та неможливе. Про це 11 квітня головком написав на своїй сторінці у Фейсбук.

– триває оборона Маріуполя. Зв’язок із підрозділами сил оборони, що героїчно утримують місто, стійкий і підтримується. Ми робимо можливе та неможливе для Перемоги та збереження життя особового складу та мирних мешканців у всіх напрямках, — повідомив він.

Залужний наголосив, що проведення оборонних операцій «не є темою публічних обговорень».

Напередодні заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар заявив, що зв’язку з політичним керівництвом країни немає вже більше двох тижнів – незважаючи на запевнення лідерів України про те, що вони «перебувають на постійному зв’язку» із захисниками Маріуполя.

А 11 квітня на фейсбук-сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти, бійці якої також обороняють Маріуполь, з’явилося повідомлення про тяжке становище захисників. Стверджується, що за півтора місяці боїв морпіхи лише один раз отримали все необхідне. в результаті без поповнення боєприпасів та продовольства бригада була відтіснена на завод «Азовмаш» і зазнала тяжких втрат. Як повідомляється, «бої ведуть артилеристи, зенітники, зв’язківці водія та кухарі. Навіть оркестр».

Раніше повідомлялося, що кадировці зняли новий фейк про свої «бойові успіхи» в Маріуполі: упіймали п’яного бомжа і видали його за українського розвідника.

Джерело