Через нічну атаку дронів у Москві закрили аеропорти, а у Курську горів вокзал — Події

Через нічну атаку дронів у Москві закрили аеропорти, а у Курську горів вокзал - Події

Фото: t.me/gubernator_46/3838

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 20 серпня сили ППО збили над Москвою невідомий БПЛА. Тож через загрозу удару дронами у російській столиці закривали на кілька годин небо над двома аеропортами — «Внуково» і «Домодєдово». Про це пишуть російські ЗМІ.

Частину літаків з цих аеропортів переправляли у «Шереметьєво». Деякі залишалися в зоні очікування в районі Рязані.

Окрім того, російські ЗМІ повідомляють, що вночі трьома дронами-камікадзе намагалися атакувати Ростовську область. Їх усі нібито збили. Два дрони впали на територію військової частини в Каменську, ще один — за кілометр на північ від Новошахтинська. Постраждалих і руйнувань немає, повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Росіяни заявили про атаку українського безпілотника і на вокзал у Курську, виникла пожежа. Постраждали дах, фасад, перша платформа. Також внаслідок вибухової хвилі є пошкодження у залі очікування та пішохідному тунелі. Про це у Telegram написав губернатор Курської області Роман Старовойт.

За його словами, у момент вибуху в будівлі перебувало 50 пасажирів, їх евакуювали. Поранення осколками отримали п’ятеро осіб, двоє із них відмовилися від медичної допомоги.  

Наразі на залізничному вокзалі Курська усунуто основні наслідки нічного удару. Пожежу ліквідували о 3:46 ранку. Вхід та посадка на поїзди зараз здійснюються через північну та південну сторони без входу до вокзалу. Перша платформа тимчасово закрита, тому посадка ведеться з другої та третьої платформ.

Зазначимо, що це вже далеко не перша атака безпілотниками російських міст. Вночі 30 липня у столиці РФ, а також у Підмосков’ї нібито прогриміли вибухи. Столицю Росії атакували безпілотники, які начебто збила ППО. Зазначалося, що вибух стався у будівлі «IQ-квартал», розташованої в діловому центрі «Москва-Сіті». Ще одна чергова атака безпілотників на Москву відбулася у ніч на 1 серпня. Тоді два безпілотники начебто збила ППО, а один з дронів влучив у ту ж вежу «Москва-Сіті», зруйнувавши поверх, де розташоване мінекономіки РФ. А 6 серпня росіяни знову заявили, що відбулася спроба прориву безпілотників на Москву. Один з них теж нібито збила місцева ППО. В аеропорту «Внуково» тоді затримали десятки рейсів.

Джерело