ДБР вручило підозру в держзраді екс-заступнику секретаря РНБО Сівковичу — Події

ДБР вручило підозру в держзраді екс-заступнику секретаря РНБО Сівковичу - Події

Українські силовики повідомили про підозру колишньому заступнику секретара Ради національної безпеки та оборони Володимиру Сівковичу, який передавав секретні дані російським спецслужбам. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За версією слідства, 5-та служба ФСБ Росії створила злочинну організацію щодо розвідувально-підривної діяльності проти України.

– Очолив організацію начальник 9 («українського») управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Росії Ігор Чумаков. До її складу входили співробітники ФСБ, а також представники колишньої влади в Україні, які у 2014 році «перебралися» до Москви, зокрема одними зі зловмисників є Володимир Сівкович та екс-начальник СБУ в Криму Олег Кулініч, — зазначили у відомстві.

Як зазначено у повідомленні, екс-заступник секретаря РНБО створив у Москві «політичний офіс» під прикриттям громадсько-політичної діяльності. Насправді там проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

— Вони залучали до негласної співпраці осіб, які мають розвідувальні можливості на території України та здатні надавати допомогу працівникам ФСБ. Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яке збирало та передавало представникам РФ відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалася впливати на кадрові рішення в органах безпеки України, — встановили слідчі.

Сівковичу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 255 «Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній» та ч. 1 ст. 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу.

 

Джерело