Двоє людей загинуло через ракетну атаку Києва у вівторок — Події

Двоє людей загинуло через ракетну атаку Києва у вівторок - Події

Фото: REUTERS/Stringer

Двоє людей загинуло через ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру Києва у вівторок. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

— За даними слідства, 18 жовтня 2022 року збройні сили РФ, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетний обстріл об’єкту енергозабезпечення на лівому березі столиці. За попередніми даними, двоє людей загинуло, ще одну поранено. Інформація щодо загиблих та постраждалих уточнюється, — йдеться у телеграм-каналі.

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. У службі повідомили, що Росія обстріляла ТЕЦ в одному зі спальних районів Києва.

Мер Віталій Кличко розповів, що в результаті ракетних обстрілів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Частково обмежене надання послуг електро- та водопостачання в багатьох будинках на лівому березі. В деяких будинках можливе пониження тиску в водопровідній мережі, зміна кольору та прозорості води. Через відсутність напруги на Троєщині змінено рух низки трамвайних і тролейбусних маршрутів, йдеться на сайті КМДА.

Вдень у вівторок з-під завалів будинку в центрі Києва, у який вчора вранці влучив російський дрон-камікадзе, дістали тіло п’ятої жертви — літньої жінки.

Джерело