Генштаб: Росія наступає на чотирьох напрямках — Події

Генштаб: Росія наступає на чотирьох напрямках - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні розпочалася 34 доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом останніх 24 годин ворог  завдав авіаційний та 3 ракетних удари, один з яких — по Харкову. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, РФ також здійснила 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема і по населених пунктах. Є поранені та загиблі серед мирного населення.

Високою залишається загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України. РФ наступає  на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та  Новопавлівському напрямках. На інших напрямках — обороняється.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Роздолівки, Васюківки, Парасковіївки, Бахмуту, Іванівського, Кліщіївки, Курдюмівки та Озарянівки Донецької області.

Ситуація за напрямками:

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський — обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.
З мінометів та артилерії ворог обстріляв райони Хрінівки та Красного Хутору Чернігівської області; Волфино, Писарівки і Запсілля  Сумської та Одноробівки, Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечі, Глибокого, Зеленого, Нескучного, Тернової, Стариці, Верхньої Писарівки, Огірцево, Вовчанська, Бударки і Новомлинська Харківської області. Куп’янський — обстріляно райони Дворічної, Вільшани, Синьківки, Петропавлівки, Піщаного, Крохмального, Берестового, Зеленого Гаю, Вишневого на Харківщині та Новоселівського, Стельмахівки і Андріївки Луганської області. Лиманський — вогневого ураження зазнали Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна і Діброва Луганської області та Терни і Ямполівка на Донеччині. Бахмутський — від вогневого впливу постраждали Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Диліївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області. Авдіївський — під ворожий артилерійський вогонь потрапили Сєверне, Водяне, Первомайське Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка. Новопавлівський — обстріляні Богоявленка, Вугледар, Нескучне і Велика Новосілка Донецької області. Запорізький — від вогню артилерії противника постраждали райони більш як 15 населених пунктів, зокрема, Времівка і Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської. Херсонський — російські окупанти обстріляли передмістя та Херсон. Є постраждалі серед мирних мешканців.

Противник і далі зазнає втрат. До одного із місцевих моргів Горлівки Донецької області, лише 28 січня, привезли близько 20 тіл загиблих окупантів з районів Новобахмутівки та Майорська.  Українська авіація протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника та 2 удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 радіолокаційних станції, склад боєприпасів та один важливий об’єкт противника.

Джерело