Генштаб: За добу ЗСУ знищили 4 літаки та гелікоптер- Події

Генштаб: За добу ЗСУ знищили 4 літаки та гелікоптер- Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На 33 добу війни в Україні триває ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. На Харківщині бої йдуть у районах населених пунктів Топільське, Кам’янка, Суха Кам’янка, повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ.

Українські військові ефективно стримують просування російських окупантів за напрямками населених пунктів Гуляйполе та Запоріжжя. В Авдіївському напрямку ЗСУ відображають штурмові дії окупантів у районі Верхньоторецького.

На Волинському та Сіверському напрямках обстановка контрольована, суттєвих змін немає. Оборона Києва продовжує стримувати війська РФ, які намагаються прорвати оборону із північного заходу та сходу, щоб взяти під контроль ключові автодороги та населені пункти.

На півдні основні зусилля українських військових зосереджуються на організації оборони Кривого Рогу, Запоріжжя та Миколаєва, утриманні певних ділянок морського узбережжя, охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури.

На Донецькому та Луганському напрямках угрупуванням Об’єднаних сил за добу відбито 5 атак ворога. Українськими воїнами знищено 2 танки, бойову машину піхоти та один автомобіль. Також противник мав втрати у живій силі. Дані щодо кількості уточнюються.

Загалом ЗСУ за попередню добу знищили:

4 літаки, 1 вертоліт, 2 БПЛА різних типів 2 крилаті ракети.

У Славутичі (Київська область) тим часом російські окупанти вийшли із міста. За словами мера Юрія Фомичева, місцева влада самостійно вирішує організаційні питання та жодної допомоги від військових РФ не приймає.

Джерело