ХАМАС звинуватив Ізраїль в обстрілі табору для біженців у Секторі Гази — Події

ХАМАС звинуватив Ізраїль в обстрілі табору для біженців у Секторі Гази - Події

Фото: REUTERS

Терористична організація ХАМАС заявила про ізраїльський обстріл та велику кількість жертв у таборі для біженців у місті Джабалія на півночі Сектору Гази. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) підтвердила проведення операції у цьому районі, метою якої була атака на «військову інфраструктуру терористів». Під час операції загинув один із лідерів ХАМАС.

— Військові літаки ЦАХАЛ нещодавно вбили Ебрагіма Біарі, командира центрального батальйону Джабалія терористичної організації ХАМАС, який був одним із лідерів смертоносного теракту 7 жовтня. Багато терористів ХАМАС також отримали поранення під час нападу. Убивство було здійснено в рамках широкомасштабної атаки терористів і терористичної інфраструктури Центрального батальйону Джабалія, який захопив цивільні будівлі в місті Газа. Атака завдала серйозної шкоди командуванню та управлінню сектором і напрямку терористичної діяльності проти сил ЦАХАЛ, що діють у Секторі Гази. Після нападу під цими будівлями завалилася підземна військова інфраструктура ХАМАС, — йдеться у заяві ЦАХАЛ у твітері.

Табір біженців розташовується неподалік прикордонного переходу Ерез, який у більш мирні часи з’єднував Газу з Ізраїлем. Там проживає понад 100 тисяч палестинців.

31 жовтня Ізраїль оголосив про початок наземної операції у Секторі Гази. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відхилив заклик ООН до припинення вогню через погіршення гуманітарної ситуації у Секторі Гази і заявив, що «настав час для війни».

Джерело