Ізраїль розпочинає наземну операцію в Секторі Газа, ХАМАС загрожує стратити заручників — Події

Ізраїль розпочинає наземну операцію в Секторі Газа, ХАМАС загрожує стратити заручників - Події

Фото: facebook.com/Netanyahu

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху сказав президенту США Джо Байдену, що Ізраїль має намір розпочати наземну операцію в секторі Гази. За його словами, ЦАХАЛ не має іншого вибору. У відповідь на це терористи ХАМАС пообіцяли щогодини страчувати заручників у прямому ефірі. Про це повідомляє Walla.

— У країни немає вибору, окрім як відповісти силою, оскільки вона не може виявити слабкість на Близькому Сході, — сказав він. Після цього прем’єр опублікував у соцмережах відео, підписавши його словами «Ми починаємо».

Також Нетаньяху сказав американському президенту, що його непокоїть сценарій відкриття ще одного фронту на півночі та що Ізраїль готується до цього. Байден при цьому не відмовляв Нетаньяху від початку наземної операції в секторі Газа. ХАМАС вже відреагував на цю інформацію, заявивши, що у відповідь на наземну операцію страчуватиме заручників у прямому ефірі.

— З цього моменту ми оголошуємо, що кожен напад на наших мирних людей, які перебувають у своїх будинках, буде зустрінутий стратою одного з громадянських заручників нашого ворога, про що ми шкодуємо. Ми транслюватимемо це в аудіо та відео форматах…, — заявив представник «Бригад Аль-Кассам» Абу Убайда.

Байден вкотре наголосив, що Ізраїль має право захищати себе та свій народ. Американський лідер зазначив, що Штати стежитимуть за ситуацією та підтримуватимуть тісний контакт із владою Ізраїлю, щоб переконатися, що країні вистачає всього необхідного для захисту.

Вдень 9 жовтня у ЦАХАЛі повідомили, що Ізраїль повернув під контроль усі райони, але на території можуть бути ще бойовики ХАМАСу. За останніми даними, в Ізраїлі загинули щонайменше 800 людей, понад 2200 — поранені. Тим часом у Секторі Гази – 510 загиблих, понад 2500 поранених. Проте військові кажуть, що в міру «зачистки» територій ці цифри зростатимуть.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС масовано ударили ракетами по півдню та центру Ізраїлю. Було випущено тисячі ракет і снарядів. ХАМАС проник у не менше семи населених пунктів на півдні Ізраїлю. Відомо як мінімум про 200 загиблих, понад 1200 громадян поранено. У свою чергу, армія оборони Ізраїлю оголосила про початок «контртерористичної операції» під назвою «Залізні Мечі» в Секторі Гази. Десятки винищувачів атакують об’єкти ХАМАСу.

Джерело