Жителя Харківщини запідозрено у проведенні псевдореферендуму під час окупації території регіону | Події

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

За даними слідства, під час окупації Вовчанської громади на Харківщині місцевий мешканець добровільно співпрацював з ворогом. До повномасштабного вторгнення рф на територію України він був старостою управління старостинськими округами Вовчанської міської ради.

У липні 2022 року чоловік добровільно обійняв псевдопосаду «помічника начальника Вовчанського територіального управління» в окупаційній адміністрації.

Підозрюваний проводив заходи, направлені на організацію та проведення так званого «референдуму» з метою приєднання територій Харківщини до рф в якості суб’єкта федерації. 

Під час перебування у селах громади чоловік підшукав серед місцевих мешканців тих, хто згоден працювати у так званих виборчих дільницях для «великого русского будущего». 

Він агітував людей обовʼязково брати участь у проведенні проросійського псевдореферендуму.

Наразі за клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Источник