Міняли для окупантів валюту на рублі – затримано двох жителів Сумщини. ФОТО | Події

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури двом жителям Сумщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, після початку війни чоловіки, вступивши в змову з військовослужбовцем зс рф, налагодили канал конвертації валюти. Для обміну на рублі вони отримували від свого російського спільника гривні. В тому числі гроші, викрадені окупантами у мирних жителів тимчасово окупованих територій України.

Криваві гроші забирали з росії, перетинаючи кордон у Сумському районі. Далі обмінювали на рублі в нелегальних обмінниках та відвозили спільнику на прикордонну територію рф.

У ході спецоперації задокументовано факт передачі громадянину рф на лінії державного кордону України 2 млн 428 тис російських рублів.

Наступного разу під час перевезення 1 млн 995 тис російських рублів для передачі спільнику одного з них було затримано. Іншого правоохоронці затримали через декілька днів.

Під час обшуків в помешканнях та автомобілях затриманих правоохоронці виявили готівку, вогнепальну зброю та боєприпаси.

На даний час одному підозрюваному за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Стосовно іншого триває судовий розгляд.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

Источник