Минулого дня під ворожі обстріли потрапили 9 громад на Сумщині, є поранена, — ОВА | Події

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 286 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Дружбівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Есманська, Шалигинська громади.

Дружбівська громада: здійснено обстріли з РСЗВ (21 вибух). Внаслідок одного з обстрілів поранення отримала жінка 1955р.н., яку госпіталізовано до лікувального закладу.

Зноб-Новгородська громада: ворог бив з мінометів (12 вибухів) та артилерії (4 вибухи).

Хотінська громада: зафіксовано мінометний обстріл (5 вибухів) та авіаційний обстріл з гелікоптера НАР (6 вибухів).

Середино-Будська громада: були обстріл зі ствольної артилерії (1 вибух) та міномету (18 вибухів) та обстріл дроном-камікадзе (1 вибух).

Білопільська громада: здійснено обстріл з міномету (30 вибухи), із гранатомету АГС (59 вибухів), РСЗВ (8 вибухів) та ствольної артилерії (8 вибухів)

Есманська громада: 23 міни скинули росіяни на територію громади.

Краснопільська громада: здійснено артилерійські обстріли (28 вибухів), мінометний обстріл (5 вибухів) та обстріл з ПТРК протитанкового ракетного комплексу (1 вибух) та гранатометний обстріл з АГС-17 (8 вибухів).

Шалигинська громада: був мінометний обстріл (9 вибухів) та обстріл зі ствольної артилерії (30 вибухів).

Великописарівська громада: зафіксовано гранатометний обстріл з СПГ-9 (5 вибухів) та скидання з БпЛА вибухових предметів типу ВОГ (4 вибухи).

За матеріалами Сумської обласної військової адміністрації

Источник