На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на мінах, а на Донбасі росіяни вбили цивільних — Події

На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на мінах, а на Донбасі росіяни вбили цивільних - Події

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda/8004

Ворог продовжує завдавати прицільних ударів по мирних містах та селах України. Впродовж минулої доби, 17 червня, росіяни атакували дев’ять областей. Є загиблі, травмовані та суттєві руйнування. Про це йдеться у звітах місцевих обласних військових адміністрацій.

В суботу, 17 червня, надзвичайна ситуація сталася у селі Борозенське Херсонської області та поблизу нього. Там двоє чоловіків, працюючи в полі, натрапили на ворожі міни. Так, у селі Борозенське під час виконання польових робіт на російській міні підірвався мирний житель. Через детонацію вибухівки 36-річний чоловік отримав опіки 20% тіла — обличчя, рук та ніг. Пораненого доставили до лікарні. Зараз медики розцінюють його стан як задовільний.

Також цього ж дня поблизу Борозенського на російську вибухівку натрапив ще один мирний житель. Під час виконання польових робіт тракторист наїхав на міну, залишену російською армією. Дивом він не постраждав, пошкоджено лише трактор.

Також в ОВА зазначають, що за минулу добу російські окупанти 68 разів обстріляли мирні населені пункти області. Випустили 467 снарядів з артилерії, мінометів, авіації,  РСЗВ та безпілотників. По Херсону ворог випустив 29 снарядів. Росіяни били по житлових кварталах населених пунктів. Через це загинув 68-річний чоловік, ще четверо ( з них одна дитина)  отримали поранення.

Чернігівщина за добу зазнала шість обстрілів, із мінометів та артилерії. Під вогнем були Новгород-Сіверський та Корюківський райони. В селі Сновської громади через обстріл із артилерії горіли чотири приватні будинки. Минулося без жертв.

На Сумщині вночі та вранці ворог здійснив 12 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 59 вибухів. Обстрілів зазнали Хотинська, Краснопільська, Юнаківська, Есманська, Середино-Будська, Великописарівська громади. Внаслідок мінометного обстрілу по околиці міста Середина-Буда вранці 18 червня пошкоджено приватний будинок. Протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння, зафіксовано 119 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Миропільська, Шалигинська, Дружбівська, Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Великописарівська громади.

У Білопільській громаді внаслідок артобстрілу пошкоджено телевежу. У Миропільській — приватне домоволодіння,  два магазини, ЛЕП,  приміщення селищної ради, пасіка. У Краснопільській громаді пошкоджено елеватор та обладнання.

У Запорізькій області окупанти завдали удару по 20 містах і селах. Здійснили 96 обстрілів з різних видів озброєння: чотири атаки з БПЛА Гуляйпільського, Чарівного, вісім обстрілів з РСЗВ по Степовому, Новоіванівці, Новодарівці, 84 удари з артилерії по Гуляйполю, Залізничному, Оріхову, Кам’янському та навколишніх селах. Надійшло п’ять повідомлень про пошкодження будинків, автівок місцевих жителів. Під час обстрілу Оріхова поранення отримав 56-річний чоловік. Його оперативно доставили до лікарні.

Під вогнем вночі була і Дніпропетровщина. Агресор спрямував на область два безпілотники-«Шахеди». Сили ППО їх знищили.   Напередодні двічі за день російська армія атакувала область. Спочатку ворог вдарив по Великомихайлівській громаді Синельниківського району. Потім — по Мирівській Нікопольського. Гатив з важкої артилерії.  На щастя, минулося без загиблих та постраждалих.

На Луганщині під ворожими мінометними та артилерійськими обстрілами протягом  доби опинилися Стельмахівка, Невське, Білогорівка та Новоселівське. Вчора противник здійснив 109 обстрілів (486 снарядів). На тимчасово захоплених територіях регіону російські дезертири продовжують бігти з фронту. В лісових посадках, поруч з населеним пунктом Новорозсош поблизу Новопскова розшукують групу російських дезертирів з числа мобілізованих. До розшуку задіяно підрозділи Росгвардії.

На Донеччині впродовж минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти, серед яких: Торецьк, Костянтинівка, с.Рай-Олександрівка, Красногорівка, с.Новоукраїнка, с.Нетайлове, Авдіївка, с.Богоявленка, с.Максимівка. Пошкоджено 14 житлових будинків, два магазини, школа, дві ЛЕП, цивільний автомобіль, гараж та газопровід. Двоє мирних жителів загинули, ще троє отримали поранення.

На Миколаївщині після опівночі силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено ворожий БПЛА. У суботу вдень зафіксовано  артилерійські обстріли по акваторії Очаківської громади та по відкритій території міста Очаків. Постраждалих та руйнувань немає.

Джерело