На Луганщині ЗСУ звільнили 12 населених пунктів — Події

На Луганщині ЗСУ звільнили 12 населених пунктів - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Луганській області українські військові звільнили від російських загарбників 12 населених пунктів. В цілому в регіоні на лінії фронту ініціатива багато в чому на боці бійців ЗСУ, повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, якого цитує «РБК Україна». 

За його словами, РФ після провалу первісних стратегічних планів у війні хоче хоч десь, на тактичному рівні, здобути перемогу. Зокрема, знову спробувати вийти на адмінкордон Луганської області.

-Оскільки впродовж усієї війни та навіть раніше одним із наративів російської пропаганди звучало «звільнення народу Донбасу», невідомого нікому раніше, то зрозуміло, що вони хочуть вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. І, отже, якби вони вийшли на ці кордони, вони б і далі захотіли захопити повністю Запорізьку область, — наголосив Череватий.

Він додав, що росіяни, маючи великі сили на східному фронті, на Донбасі, понад 4 місяці не можуть прорвати оборону навіть у районі Бахмута та Авдіївки.

— Звичайно, що це вимагає зосередження наших зусиль. Більше того, в Луганській області ворог вже зазнає поразку. Вже 12 населених пунктів під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами, — наголосив спікер.

Напередодні Генштаб повідомляв про те, що бійці ЗСУ вдало відбили атаки РФ у районі Білогорівки на Луганщині. 

Джерело