На Миколаївщині за хабарництво та зберігання боєприпасів судитимуть заступника начальника виправної колонії | Події

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника державної установи «Арбузинська виправна колонія (№83)» за фактом вимагання неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням службового становища, та за фактом незаконного зберігання бойових припасів.

Слідством встановлено, що у серпні 2022 року посадовець, маючи умисел на отримання неправомірної вигоди, зловживаючи своїм службовим становищем,  достовірно знаючи про те, що у розпорядженні держустанови є земельна ділянка площею 30 га, пообіцяв місцевому підприємцю посприяти у вирішенні питання щодо передачі ділянки у користування за неправомірну вигоду у розмірі 1 000 доларів США.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання обвинуваченого знайдено та вилучено ручну осколкову гранату РГД-5 без передбаченого законом дозволу.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ НП в Миколаївській області.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури

Источник