На Одещині судитимуть водія, який допустив перекидання маршрутки та травмування пасажирів. ФОТО | Події

Автопригода сталася на трасі Одеса – Рені.

Під час досудового розслідування слідчі територіального відділення поліції встановили, що водій маршрутки не перевірив технічну справність транспортного засобу перед виїздом, не врахував дорожню обстановку і свої практичні навички водіння, та під час руху з Рені до Одеси поблизу села Миколаївка-Новоросійська утратив контроль за керуванням, що призвело до перекидання автобуса на бік.

За результатами автотехнічної експертизи, причиною автопригоди стала несправність ходової частини автобуса, а саме шина заднього колеса мала внутрішній дефект зносу, що призвело до його раптової розгерметизації. 

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди двоє пасажирок маршрутки були госпіталізовані до лікарні: одна жінка з переломами ребер та ключиці, а друга – з переломом поперекового хребця. За результатами судово-медичних експертиз, їхні тілесні ушкодження відносяться до середньої тяжкості. Ще четверо пасажирів відбулися саднами.

Перевірка водія на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

«Після проведення довготривалих експертиз слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули водієві обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України і карається штрафом від 51 до 85 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Досудове розслідування поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду», — прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

За матеріалами поліції Одеської області

Источник