На Полтавщині шкільна вчителька та росіянин отримали підозру у підтримці агресії рф | Події

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури повідомлено про підозру вчительці полтавської школи та громадянину рф, які виправдовували і підтримували збройну агресію рф проти України.

За даними слідства, жителька Полтави — вчителька у місцевій школі під час онлайн уроків розповідала учням про правомірність окупації частини території України. Вона глорифікувала військовослужбовців рф і зневажливо висловлювалася про бійців окремого загону спеціального призначення «Азов». Наразі жінка звільнена з роботи.

Інший підозрюваний – громадянин рф у грудні 2020 року приїхав до Лубенського району Полтавщини, щоб доглядати за своєю матір’ю. Після повномасштабного вторгнення він у розмовах з місцевими жителями говорив про збройну агресію рф проти України як про «звільнення від нацизму» і «громадянську війну».   

Обом інкримінують заперечення, виправдування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації частини території України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

За матеріалами Полтавської обласної прокуратури

Источник