На Вінниччині засуджено кореспондента рашистського видання «Політнавігатор» з Житомирщини | Події

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури суд визнав жителя Житомирщини винним у публічних закликах до зміни меж території України та державній зраді.

Йому призначено покарання – 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що чоловік протягом 2014-2022 років співпрацював з керівником і власником проросійського інтернет-видання «Політнавігатор». На замовлення фсб рф воно формувало так званий «пул експертів» та медійну мережу для розповсюдження в інформаційному просторі України кремлівських наративів.

Власник видання найняв засудженого як позаштатного кореспондента для підготовки пропагандистських матеріалів і їх розміщення під псевдонімом на сайті видання.

Усвідомлюючи, що працює на російську спецслужбу, чоловік поширював тенденційні тези, зокрема про «допомогу президента рф» Україні, «самостійніть днр», героїзм російських військовослужбовців і бойовиків терористичних організацій тощо. 

Пропагандистська діяльність була системною, послідовною та спрямованою на розхитування суспільно-політичних настроїв і шкоду українській державності. 

За таку роботу засуджений регулярно отримував грошову винагороду. 

У судовому засіданні він не заперечував факту співпраці з медіаресурсом, однак наполягав на тому, що не писав статей на замовлення, а брав їх у відкритому просторі інтернету. 

До ухвалення вироку чоловік перебував під вартою. 

Зазначимо, що обвинувальний акт стосовно власника видання перебуває на розгляді суду.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник