Повідомлено про підозру лікарці, яка за гроші «знаходила» серйозні захворювання в ухилянтів | Події

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру завідувачці інфекційного відділення одного з медичних закладів Дніпропетровської області, яка за неправомірну вигоду вносила до офіційних документів завідомо неправдивих відомості про стан здоров’я військовозобов’язаних.

За даними слідства, лікарка у січні 2024 року склала та видала пацієнту виписку з медичної карти стаціонарного хворого про наявність у нього низки захворювань, які є підставою для подальшого визнання його непридатним до військової служби. Свої послуги лікарка оцінила в 30 тис. грн.

Нагадуємо, що 7 лютого 2024 року повідомлено про підозру жителю м. Білопілля Сумського району за фактом організації схеми незаконного переправлення ухилянтів через державний кордон України, підбурювання до надання неправомірної вигоди та незаконного обігу вогнепальної зброї і бойових припасівю

Підозрюваний влаштовував військовослужбовців або військовозобов’язаних в медичні заклади Дніпропетровської області. Після нібито лікування пацієнти отримували виписки із завідомо неправдивими відомостями щодо наявності у них серйозних захворювань. У подальшому це було підставою для визнання осіб непридатними до військової служби, відтак ухилянти отримували можливість виїжджати за межі України. Також було задокументовано факт продажу підозрюваним за 1 тис. 200 доларів США автомата Калашникова з 1 магазином до нього та 30 набоями.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

Источник