Прокуратура відновила право столичної громади на землі біля Музею в Пирогові | Події

Київська міська прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо відновлення права столичної громади на земельну ділянку поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України. Площа цієї землі – майже 19 га, а вартість – понад 442 млн грн.

Встановлено, що на підставі договору, укладеного у 2004 році, агропромислове товариство орендувало земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Рішенням Київради у 2015 році договір оренди був розірваний та повторно не укладався.

Разом з тим, товариство без відповідних правових підстав, за відсутності волевиявлення Київради та без укладення нового договору оренди у 2017 році зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї ділянки.

Тим самим товариство порушило право територіальної громади міста Києва на користування та розпорядження комунальною землею.

Погодившись з правовою позицією прокуратури, суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов у повному обсязі.

На даний час рішення суду реально виконано, державна реєстрація права оренди спірної земельної ділянки за товариством скасована.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник