РФ обстріляла 9 областей, нічної атаки зазнали Нікополь та Сумщина — Події

РФ обстріляла 9 областей, нічної атаки зазнали Нікополь та Сумщина  - Події

Фото: facebook.com/DSNSZP

Протягом минулої доби РФ продовжувала терор щодо мирних українців. Ворог обстріляв 9 областей, є загиблі та поранені.

Чернігівщина. За добу зафіксовано 5 обстрілів. Ворог з артилерії та мінометів обстріляв Новгород-Сіверський та Корюківський райони.  Зокрема зафіксовано ворожі обстріли у напрямку села Камінь Новгород-Сіверської громади, села Клюси Сновської громади (тут зруйновано житловий будинок), сіл Леонівка, Блешня, Карповичі Семенівської громади.

Увечері 28 серпня на лісовій дорозі у Добрянській громаді (Чернігівський район) авто наїхало на вибуховий пристрій, 2 людини загинуло, травмовані 2 дитини.

Сумщина. Вночі та вранці росіяни здійснили 6 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів області. Зафіксовано 46 вибухів. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Ворожбянська, Білопільська, Шалигинська громади. Попередньо без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури. Дані уточнюються.

Протягом минулого дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 156 вибухів. Обстрілів зазнали Путивльська, Великописарівська, Есманська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.  У Великописарівській громаді внаслідок авіаудару пошкоджено приватний житловий будинок.

У Середино-Будській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено адміністративне приміщення, міську бібліотеку та приватний житловий будинок. Поранення отримали троє цивільних мешканців.

Дніпропетровщина. У понеділок російська армія накрила артилерійським вогнем Марганецьку громаду, що на Нікопольщині. Сам Нікополь атакувала дроном-камікадзе. Постраждали четверо людей. Вони лікуватимуться вдома. Пошкоджена адмінбудівля, там виникла пожежа, яку рятувальники приборкали. Понівечені 5 автомобілів.

Вночі агресор обстріляв Нікополь та Марганецьку громаду.  Один зі снарядів впав на територію приватного домоволодіння. Пошкодив дах будинку та деформував газогін. Минулося без загиблих та постраждалих.

Запорізька область. Під ударом опинилися 30 населених пунктів, ворог здійснив 91 обстріл по області. РФ атакувала з БПЛА Чарівне, Малинівку й Левадне, здійснила чотири РСЗВ-обстріли по Залізничному, Ольгівському, Темирівці та Полтавці. Під ракетним ударом опинилися Кирпотине та Оленівка.

За минулу добу окупанти завдали 83 артилерійські удари по території Гуляйполя, Оріхова, Новоандріївки, Преображенки, Щербаків, Роботиного, Лугівського, Степногірська, Павлівки та інших прифронтових міст та сіл. Інформація про постраждалих не надходила. Дані уточнюються.

Харківщина. Вночі ворог обстріляв Куп’янськ. Пошкоджено багатоквартирний будинок, лінію електропередач та газову трубу. Постраждалих немає.

Минулої доби на Слобожанському напрямку противник завдав авіаударів в районі Ветеринарного Харківського району. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Мала Вовча, Зибіне, Охримівка Чугуївського району, Вільхуватка Куп’янського району та Ветеринарне Харківського району.

На Куп’янському напрямку противник бив з авіації в районах Іванівки та Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кислівка, Колодязне, Берестове. В с. Явірське Ізюмського району на території підприємства на полі під час робіт з розмінування підірвався та зайнявся трактор на дистанційному керуванні.

Луганщина. Ворог посилює обстріли з авіації та артилерії. Учора вдарили з повітря по Новоєгорівці, Твердохлібовому, Білогорівці. З реактивної та ствольної артилерії — по Невському. За добу ворог здійснив  149 обстрілів (548 снаряд).

Донеччина. Протягом доби під вогнем опинилися 12 населених пунктів: Авдіївка, Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, с.Богоявленка, с.Дорожнє, с.Новоукраїнка, Дружківка. Пошкоджено 27 житлових будинків (з них 5 — багатоквартирних), будівлю шахти, дошкільний заклад, залізничну станцію, 2 вантажних автомобіля, 2 цивільних автомобіля, гараж. За добу 5 людей загинули, 4 — поранені.

Миколаївщина. Протягом дня фіксувалися ворожі мінометні та артилерійські обстріли по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також вчора вдень ворог завдавав удару реактивною системою залпового вогню «Град» по Очакову Очаківської громади, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок. Минулося без постраждалих.

Херсонщина. За добу РФ 61 разів обстріляла область, при цьому 4 з них були здійснені по Херсону. Росіяни поцілили  у райони 23 населених пунктів області; території та будівлі дошкільних навчальних закладів у Херсоні та Бериславському районі. 

Вчора зранку росіяни випустили снаряди по житловому будинку. На жаль, від отриманих травм на місці загинула 63-річна жінка, яка знаходилася на подвірʼї.  До лікарні шпиталізували 58-річного чоловіка; стан — тяжкий. Всього за добу одна людина загинула, 4 дістали поранення.

Джерело