Росіяни припинять надання медпослуг українцям в окупації з 2024 року — Події

Росіяни припинять надання медпослуг українцям в окупації з 2024 року - Події

Фото: sprotyv.mod.gov.ua

З наступного року у лікарнях на тимчасово окупованих територіях російські загарбники вирішили приймати українців, які не мають медстрахування як іноземців. Іншими словами, багато людей, які не захотіли одержувати паспорт РФ, залишаться без медичних послуг. Про це повідомляє » Центр національного опору «.

— Москва продовжує політику шантажу, щоб змусити українців отримувати паспорт Росії… Тобто українці будуть позбавлені можливості отримувати медичні послуги окрім екстреної допомоги, — пише прес-служба. — Отримати поліс можна лише за наявності російських документів. Небажання українців отримувати паспорти терористів є головною причиною нововведень.

Раніше Центр нацопору заявив, що росіяни почали повертати додому мешканців населених пунктів, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення, щоб використовувати їх як «живий щит». Так, деевакуацію розпочали мешканці Токмака та Василівки, раніше депортовані до Бердянська. Також гауляйтери оголосили про відкриття шкіл на лінії зіткнення, незважаючи на розміщення армії Росії у приміщеннях шкіл

 

Джерело