Сім громад на Сумщині обстріляв ворог минулого дня, зафіксовано 211 вибухів, — ОВА | Події

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 25 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 211 вибухів. Обстрілів зазнали Путивльська, Великописарівська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська громади.

Путивльська громада: ворог бив з мінометів (11 вибухів). Унаслідок одного з обстрілів пошкоджено 3 приватні будинки та 2 приватні трактори.

Білопільська громада: здійснено обстріли з міномету (8 вибухів), артилерії (8 вибухів) та обстріли з АГС (35 вибухів). Також був обстріл з гелікоптера некерованими авіаційними ракетами (НАР) (6 вибухів), артилерійський обстріл (5 вибухів).

Краснопільська громада: зафіксовано з БпЛА 1 вибухового пристрою (1 вибух). Також був обстріл БпЛА (типу FPV «камікадзе») (1 вибух), унаслідок чого пошкоджена автомобільна техніки працівників свиноферми. Крім того, ворог бив з артилерії (7 вибухів та мінометів (16 вибухів), гранатометів (АГС) (25 вибухів).

Хотінська громада: росіяни вдарили з артилерії (4 вибухи), мінометів (23 вибухи) та гранатометів (АГС) (5 вибухів).) Також здійснено скидання з БпЛА 2 вибухових пристроїв (2 вибухи) та обстріл БпЛА (типу FPV «камікадзе») (1 вибух).

Юнаківська громада: здійснено артилерійський обстріл (8 вибухів).

Середино-Будська громада: був мінометний обстріл (10 вибухів), унаслідок одного з обстрілів пошкоджені дві адміністративні будівлі.

Великописарівська громада: здійснено гранатометний обстріл (СПГ) (4 вибухи) та гранатометний обстріл (АГС) (18 вибухів) та мінометний обстріл (8 вибухів).

За матеріалами Сумської обласної військової адміністрації

Источник