В Одесі бойовик ДНР та ПВК «Вагнер» отримав 14 років в’язниці — Події

В Одесі бойовик ДНР та ПВК "Вагнер" отримав 14 років в'язниці - Події

Фото: od.gp.gov.ua

В Одесі бойовика ДНР, який воює проти України, а також встиг відзначитися у складі «ЧВК Вагнер», засудили до 14 років в’язниці. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

— Чоловік, будучи активістом антиукраїнського руху «Одеська дружина, імперіалісти», на початку травня 2014 року вступив у терористичну організацію «ДНР» та проходив службу у складі збройного формування «Народне ополчення Донбасу» у піхоті, а надалі, у розвідувальних підрозділах, під позивним «Одеса», — розповіли у прокуратурі. — Він брав участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ на території населених пунктів Макіївка та Кам’янка Донецької області. Крім того, він популяризував діяльність «ДНР» та висвітлював її у позитивному ракурсі серед свого оточення, зокрема, через соцмережі.

Зловмисника у порядку спеціального судового розгляду засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок терміну покарання будуть вираховувати з дати затримання чоловіка.

Як пише УНІАН з посиланням на джерела у правоохоронних органах, йдеться про уродженця міста Арциз Одеської області Володимира Бойченка, 1986 року народження. До свого відбуття на окуповані Росією території Сходу України чоловік жив в Одесі. За даними слідства, пропозицію поїхати на «війну проти України» засуджений отримав у 2014 році, перебуваючи на Куликовому полі (Одеса), де на той час був розташований табір проросійських налаштованих людей. Бойченко має базу «Миротворця», де він значиться як учасник підрозділу ПВК «Вагнер» РТГр «Карпати».

Джерело